Este sigura comunicatia prin Internet?
Securitatea este o problema de importanta majora pentru sistem. Asiguram securitatea prin urmatoarele mijloace:

  • Conexiuni securizate
  • Criptare
  • Folosirea certificatelor digitale
  • Coduri de utilizator

 

Conexiuni securizate

Acest sistem functioneaza pe un site securizat. Toate informatiile pe care le trimiteti sau le primiti sunt transmise printr-o conexiune SSL de 128 biti. SSL creeaza o legatura sigura între browser-ul dumneavoastra si serverul nostru de web. Va puteti da seama daca folositi o conexiune securizata când în bara de stare a browser-ului dumneavoastra apare o pictograma cu un lacat. SSL cripteaza informatiile trimise si asigura pastrarea nealterata a informatiilor pâna la destinatie.

 

Criptarea

Toate informatiile care se vehiculeaza între dumneavoastra si server sunt criptate folosind tehnologii de ultima ora.

 

Certificate digitale

Un certificat digital este necesar pentru anumite tipuri de tranzactii.

Un certificat este un mic fisier care confirma identitatea dumneavoastra si va autorizeaza sa efectuati anumite actiuni. Va puteti înregistra în sistem folosind un certificat. Certificatele ofera nivele foarte ridicate de securitate. Consultati În plus despre certificate.

Când trimiteti un document si îl semnati cu certificatul dumneavoastra, va semnati de fapt electronic. Aceasta înseamna ca autorizati trimiterea documentului respectiv. Semnatura electronica extinsa are acelasi efect legal ca si semnatura manuscrisa a unei hârtii.

Puteti obtine un certificat de la o autoritate de certificare valida. Consultati Cum se obtine un certificat pentru o lista a certificatelor care pot fi folosite în acest sistem.

 

Autentificare folosind coduri de utilizator

Unele servicii nu solicita nivelele de securitate pe care le ofera certificatele deoarece documentele trimise nu sunt atât de importante. Daca doriti sa folositi doar acest tip de servicii, va puteti înregistra în sistem folosind un cod de utilizator (pe care îl genereaza sistemul) si o parola (aleasa de dumneavoastra). Codul de utilizator si codurile de activare pentru serviciile la care va înregistrati va sunt trimise prin posta ca masura suplimentara de siguranta.